Welke vaccinaties zijn raadzaam voor Turkije?

Steeds meer mensen kiezen voor een Turkije, en dat is niet zonder reden. Jaarlijks gaan duizenden Nederlanders op vakantie naar Turkije. Dit komt mede doordat het land relatief dichtbij ligt, er veel zon is en het een goede prijs-kwaliteitverhouding heeft. In Turkije kun je genieten van prachtige stranden, interessante steden en mooie natuur. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Turkije zo populair is bij Nederlanders. Toch is het belangrijk om met een aantal dingen rekening te houden bij het plannen van een vakantie naar Turkije. 

Als je op een vakantie wilt gaan, is het belangrijk om een goede planning te maken. Zorg ervoor dat je weet wat je wilt doen en waar je heen wilt gaan. Je kunt bijvoorbeeld een reisgids of een map kopen bij het plannen van een vakantie in Turkije. Als je weet wat je wilt doen, kun je erachter komen hoeveel tijd je nodig hebt en welke reisdocumenten en inentingen je nodig hebt. Zeker inentingen zijn voor het plannen van een reis cruciaal. Je wilt tenslotte wel aan alle regels voldoen en zorgeloos kunnen genieten van jouw vakantie in Turkije. In deze blog bespreken we om welke vaccinaties het in Turkije gaat en waar je deze vaccinaties kunt krijgen. 

Welke vaccinatie heb je nodig voor Turkije?

Turkije is een populaire bestemming onder Nederlanders. Het land heeft veel te bieden, zoals mooie stranden, een rijke cultuur en lekker eten. Echter zijn inentingen turkije belangrijk als je zorgeloos wilt genieten van historische hoogtepunten en de prachtige natuur.  

Als we het hebben over reizen in het buitenland, zijn er sommige vaccinaties verplicht, en sommige vaccinaties zijn aanbevolen. Voor Turkije zijn er geen vaccinaties verplicht. Echter zijn er wel een aantal vaccinaties die sterk worden aanbevolen. Hierbij kun je denken aan Rabiës, DTP en Hepatitis A. Soms wordt als persoonsgebonden advies ook nog Hepatitis B aanbevolen. Echter is dit helemaal afhankelijk van omstandigheden. 

Waar kun je vaccinaties voor Turkije krijgen?

Het is altijd belangrijk om vroegtijdig een afspraak te maken en de vaccinaties in te plannen. Hierdoor weet je dat je altijd de verplichte vaccinaties en aanbevolen vaccinaties voorafgaand aan jouw vakantie naar Turkije kunt krijgen.  De inentingen worden tenslotte soms verspreid over een langere periode. Alle inentingen en vaccinaties kunnen worden verkregen bij Reisprik. Bovendien kun je altijd een expert van Reisprik raadplegen voor advies en informatie. Hierdoor ben je altijd op de hoogte en weet je precies wat je nodig hebt voor jouw reis in Turkije.