PVC vloeren zijn helemaal van nu!

Heb je nog steeds kamerbreed tapijt in je huis liggen en heb je continu een verstopte neus? Dan is de kans groot dat het tapijt, na al die tijd, helemaal vol zit met stof. Dat heeft niks te maken met jouw schoonmaakkwaliteiten, dat is gewoon een eigenschap van kamerbreed tapijt. Het neemt stof op en laat het maar moeilijk weer los. Het wordt dan misschien tijd om eens na te denken over een andere soort vloerbedekking. Wat denk je van laminaat van laminaatenparket of PVC? PVC vloeren zijn helemaal van nu. Deze vloeren zijn redelijk gemakkelijk zelf te leggen en netjes af te werken, maar je kunt het, in geval van geen zin of twee linker handen, ook uitbesteden aan professionals. Zij leggen je laminaat of PVC vloeren in een mum van tijd!

PVC vloeren komen in veel varianten

Je kunt met PVC vloeren alle kanten op. Ze zijn er in heel veel kleuren en maten. Wat voor interieur je ook hebt, je kunt er altijd voor kiezen om te gaan voor PVC vloeren. Deze vloeren zijn oersterk en hebben een ontzettend harde toplaag. Hierdoor zijn PVC vloeren ook uitermate geschikt voor toepassingen op kantoor of zelfs in een winkel. Je kunt deze vloeren gewoon leggen op vloerverwarming. Al is het dan wel even verstandig om vooraf te informeren naar welke PVC vloeren daar specifiek voor zijn gemaakt.

Ga langs in de showroom

Je kunt alle soorten vloeren gewoon online bestellen als je dat wilt. Maar hoe weet je dan zeker dat dit de vloer is die jij voor ogen hebt? Het gevaar zit erin dat jouw laptop de kleuren net iets anders weergeeft dan ze in werkelijkheid zijn. En het is trouwens sowieso met een uitgave als een complete vloer, inclusief ondervloer én plinten, wel een goed idee om zelf te gaan kijken of deze voldoet aan je verwachtingen. In de showroom kun je ook nog eens veel meer informatie krijgen en hulp bij het berekenen van het oppervlakte en het aantal pakketten dat je nodig hebt.

Ga je liever voor massief hout?

Dan kan het zomaar zijn dat je, als je eenmaal in de showroom staat, tóch kiest voor PVC vloeren. Niks ten nadele van massief hout, maar aan PVC vloeren zijn nu eenmaal veel goede eigenschappen verbonden. Zo hoef je een PVC vloer niet op te schuren en opnieuw te lakken of te beitsen. Als deze vloer eenmaal ligt, hoef je er verder niets meer mee!