Wat is Magento 2 en wat kun je er mee?

De afgelopen jaren is e commerce bij steeds meer mensen onder de aandacht gekomen. Het starten van een bedrijf was voor een lange tijd erg ingewikkeld en vereiste veel startkapitaal. Sinds de komst van e commerce is het echter mogelijk om met een stuk kleinere hoeveelheid geld een onderneming te starten. Wanneer er wordt gepraat over e commerce, gaat het over het verkopen van artikelen via een webshop. Als je producten verkoopt, zul je deze bij een leverancier voor een lagere prijs inkopen en laten verzenden naar het adres van je klant. Het verschil tussen je inkoopprijs en je verkoopprijs zorgt er logischerwijs voor dat je geld kunt verdienen. Wel zul je er rekening mee moeten houden dat er ook nog andere kosten, zoals advertentiekosten, bij komen kijken.

 

Wat is Magento 2 nou eigenlijk?

Magento 2 is een pwa developer die zich bezighoudt met het aanbieden van een platform waarop eigenaren van e commerce bedrijven bij elkaar kunnen komen. Het is dus een b2b webshop Magento, wat inhoudt dat het van bedrijf naar bedrijf is. Op dit moment zijn er al meer dan 10.000 webshops verbonden door dit platform en kun je genieten van verschillende voordelen. De nieuwe variant van Magento brengt een aantal voordelen met zich mee die er eerst nog niet waren.

 

Wat meer over Magento

Magento is een open source e commerce platform waar mensen de mogelijkheid hebben om een winkelsysteem in te richten. Ook kun je met dit platform werken aan een managementsysteem. Door samen te werken met andere ondernemers, kun je inzichten krijgen die anderen niet hebben en elkaar aanvullen. Wanneer je ervoor kiest om gebruik te maken van Magento, zul je moeten kiezen uit twee verschillende pakketten. Zo kun je kiezen uit de open source en commerce variant. De opzet die je voor het runnen van een webshop krijgt bij Magento, helpt voornamelijk beginnende ondernemers van de grond te komen. Je zult in de eerste maanden namelijk vooral kennis moeten opdoen over hoe het runnen van een e commerce business nou eigenlijk werkt. Je zult moeten werken aan de marketing van het bedrijf en ook aan hoe jij het beste een site kunt ontwerpen. Verder zul je ervoor moeten zorgen dat de mensen die naar je site gaan ook daadwerkelijk je product kopen. Hier zijn allemaal verschillende strategieën voor en Magento kan je helpen bij het vinden van de juiste strategie.