Wat kun je doen met de overwaarde van je woning?

Als je enkele tientallen jaren geleden een woning gekocht hebt, dan is de kans groot dat er momenteel overwaarde op je woning zit. Overwaarde is het verschil tussen de huidige waarde van je woning en het restbedrag dat je open hebt staan. Veel mensen denken dat de overwaarde van je woning gratis geld is, maar dat is het niet. Je kunt de overwaarde inderdaad opnemen, maar dit is een lening. Met de overwaarde van je woning kun je allerlei dingen doen. Wil je hier meer over weten, lees dan vooral even verder!

 

Investeren in vastgoed

Wanneer je enkele tienduizenden tot honderdduizenden euro’s aan overwaarde hebt op je woning, dan kun je daar verschillende dingen mee doen. Veel mensen kiezen er gelukkig voor om dit te investeren in een nieuwe woning. Dat is een verstandige keuze, want het risico dat je het geld verliest is dan erg klein. De overwaarde van je woning kun je dus gebruiken om een nieuwe woning aan te schaffen, maar hoe zit dat als je maar enkele tienduizenden euro’s aan overwaarde hebt? Nou, je kunt dan het bedrag inleggen voor een nieuwe hypotheek. 

 

Investeren in je pensioen

Iedereen wordt een dag ouder en er kan een dag aanbreken dat je met pensioen wilt of moet gaan. Natuurlijk heb je gewoon nog inkomsten nodig, want ook jij moet de huur kunnen betalen en voor jezelf kunnen zorgen. Veel ouderen kiezen er daarom ook voor om de overwaarde van hun woning op te nemen en dit vervolgens te beleggen voor hun pensioen. Dit kan een verstandige keuze zijn, maar het is vaak zeer riskant. Daarom wordt het ook aangeraden om het beleggen in pensioenfondsen uit te besteden aan een bank. Zij weten namelijk hoe je het risico makkelijk kan spreiden.

 

Spreek met een adviseur

Wanneer je de overwaarde hypotheek wilt opnemen, is het altijd verstandig om te spreken met een adviseur zoals Van Bruggen Adviesgroep. Een adviseur heeft namelijk veel kennis over woningen, leningen, geldzaken en beleggingen. Een adviseur kan je dus behoeden voor valkuilen, maar kan je ook helpen bij het opnemen van de overwaarde. Wil je weten wat een adviseur voor je kan betekenen? Dan is het aan te raden om eens contact op te nemen met Van Bruggen Adviesgroep. Ook kun je contact opnemen met een andere adviseur. Mocht het je niet lukken om een adviseur te vinden, dan is het aan te raden om de hulp van je kredietverstrekker in te schakelen.