Waar moet je op letten bij het kopen van een vrieskist?

De diepvries is een onmisbaar toestel in ieder huishouden. Wist je dat de diepvries eigenlijk pas sinds de jaren 50 van de vorige eeuw in gebruik is? In de jaren 60 kwam de diepvries dan ook in erg veel huishoudens terecht. Het was in die tijd een ware luxe om te beschikken over een diepvries. De prijs van een diepvries was dan ook niet mis, maar gelukkig zijn die prijzen aanzienlijk gedaald. Gelukkig is het tegenwoordig heel erg toegankelijk om een vrieskist aan te schaffen. 

Een vriezer is een toestel dat gebruikt wordt om voedsel en andere producten te bevriezen. Het kan ook worden gebruikt om ijsblokjes en andere diepgevroren producten te maken. Een vriezer werkt door lucht rond het voedsel of andere product te blazen, die dan op hun beurt weer bevroren worden. XXLhoreca beschikt over een heel erg breed assortiment aan vrieskisten. In deze blog bespreken we verschillende merken van diepvrieskisten, en waar je op moet letten bij het kopen van een vrieskist. 

Vrieskisten van verschillende merken

Vrieskisten zijn er in verschillende uitvoeringen en van verschillende merken. Diepvrieskisten van bekende merken als Liebherr, Polar, Diamond and Tefcold zijn inmiddels niet meer weg te denken. Vrieskisten van deze populaire merken kunnen allemaal worden gekocht bij XXLhoreca. Ben je op zoek naar een vrieskist voor het invriezen van vleeswaren of andere ingrediënten? Kies dan bijvoorbeeld voor een vrieskist van Saro. De vrieskisten van Saro hebben een rvs deksel en een robuuste omkasting. Maar je kunt bijvoorbeeld ook gaan voor een vrieskist van Polar. Een vrieskist van Polar is perfect als je graag gebruikt wilt maken van zelfbediening. De vrieskist beschikt over een glazen schuifdeksel. Hierdoor wordt het voor klanten gemakkelijk om producten te bekijken. 

Belangrijke specificaties

Er zijn altijd een aantal dingen om rekening mee te houden bij het kiezen van een vrieskist. Denk bijvoorbeeld aan het materiaal aan de binnenkant, rvs of kunststof? Maar ook wanneer de energiekosten hoog liggen, is het van groot belang om te kijken of de vrieskist beschikt over een zuinige ledverlichting aan de binnenkant. Wil je graag een grote vrieskist bestellen? Dan kan het handig zijn om te kijken naar een vrieskist die beschikt over verstelbare poten of wielen. Hierdoor kan de vrieskist eenvoudig worden verplaatst. Daarnaast kan het handig zijn om te kijken naar een standaard inclusief slot. Het kan voor veel bedrijven wenselijk zijn om alle spullen goed achter slot en grendel te bewaren wanneer ze gaan sluiten.