Zo koop jij een auto

Laat ons raden; jij gaat een nieuwe auto kopen! Ben je er een beetje klaar voor? Daarbij bedoel ik niet emotioneel, en ook niet eens per se financieel (al is dát wel handig), maar vooral ook als planner. De aanschaf van een auto is namelijk bést een big deal. Er komt nogal wat bij kijken, en het is goed om van tevoren over wat dingen na te denken zodat je niet overweldigd raakt. Hierdoor voorkom je een minder fijne aankoop én zit je niet met een auto die eigenlijk niet voldoet aan je behoeftes. Dus, hoe vind je nu die perfecte auto voor jou, van een ford transit tot een transit custom

 

Wensen vervullen 

 

Een auto is natuurlijk, in de eerste plaats, een vervoersmiddel wat bedoeld is om je van plaats naar plaats te brengen, maar het is eigenlijk nog veel meer. Verschillende mensen hebben verschillende behoeftes, en zo ook in hun autogebruik. Stel je een familie voor met drie kinderen en twee honden; die hebben een ruime, veilige auto nodig, heel anders dan een zakenman die ook nog een beetje praat wil genereren over zijn vervoersmiddel, en óók weer heel anders dan iemand die een beetje extra lief wil zijn voor Moeder Aarde, maar toch een auto wil rijden. Kortom, iedereen wil net iets anders van een auto, en jij hebt zo ook je eigen wensen van je vierwielige motorvoertuig. Gelukkig is het mogelijk om die wensen in vervulling te laten gaan; zolang je maar scherp blijft op wat je nodig hebt van je auto, niet alleen wat je mooi vindt in de garage of bij de autodealer. 

 

Budget bewaren 

 

Dan is er nog iets toch best wel belangrijks; de financiën. Ben je er financieel klaar voor? Een eerste kwestie is om je af te vragen is of je beter een tweedehands -of een nieuwe auto kan kopen—ook met in je achterhoofd wat je van je auto wil en of je daar een tweedehandsje of een nieuwe auto voor nodig hebt. Nog iets om je te bedenken is: een auto is geen eenmalige aanschaf, maar iets meer dan dat. Het is een investering waarin je blijft investeren; denk aan voorspelbare kosten zoals brandstof, schoonmaak en belasting, maar ook aan dingen als onderhoud en reparaties, én onderhoud dat niet bij een garage hoeft te gebeuren. 

 

Kortom; de aanschaf van iets belangrijks als een auto gaat om een bewustwording van zowel de financiële toewijding als de persoonlijke behoeftes. Dat kan jij!